• Abonner på nyheter
  • FacebookFølg oss
  • KontaktKontakt oss
  • Language

Flere direkteruter, og styrket tilbud for skoleelever i Klæbu

AtB setter inn direktebuss fra Trondheim sentrum til Klæbu på ettermiddagene og flere direkteavganger om morgenen. I tillegg forlenges linje 23 til å starte fra Klæbu sentrum på morgenen for å bedre tilbudet for videregående-elever.

Endringene er basert på erfaringer, tilbakemeldinger og reisemønster etter 3. august.

Direkteavganger mellom Klæbu og Trondheim fra 18. november
Det opprettes ti direkteavganger for linje 72 Klæbu - Sandmoen - Tiller (- Pirbadet) fra Trondheim sentrum til Klæbu sentrum på ettermiddagene hverdager.

Direkteavgangene starter klokken 14.13 og går hvert 20. minutt frem til 17.13. Direktetilbudet på morgenene fra Klæbu til Trondheim sentrum styrkes også med en økning fra seks til ni direkteavganger fra og med klokken 06.15 til og med klokken 08.15.

Erfaringene viser at noen av avgangene fra Klæbu sentrum til Stor-Rosta på morgenene har få påstigende. Disse avgangene tas bort og frekvensen på dagtid utenom rushtid reduseres noe for å frigjøre ressurser til de ekstra direkteavgangene.

Endringen for linje 72 trer i kraft 18. november.

Bedre tilbud for videregående-elever i Klæbu fra 14. oktober
På linje 23 Sandmoen - Flatåsen - Hallset (- St. Olavs Hospital - Pirbadet) opprettes det en avgang fra Klæbu sentrum klokken 06.55.
Denne avgangen går innom Saupstad og Hallset for å gjøre reisen lettere for elever på Tiller, Heimdal og Byåsen videregående skoler. Denne avgangen går kun på skoledager.

Elevene ved videregående skoler har ulik sluttid. Derfor tas avgangen klokken 15.30 fra Hallset til Stor-Rosta vekk for å frigjøre ressurser til det styrkede tilbudet på morgenen.

Når elevene er ferdig på skolen anbefales elever ved Byåsen videregående skole å gå til Arnt Smistads veg 4. Derfra kan de ta linje 23 med overgang til linje 72 på Stor-Rosta.

Når endringene på linje 72 trer i kraft fra 18. november vil ikke linje 72 lenger betjene Stor-Rosta på direkteturene fra Trondheim sentrum til Klæbu sentrum om ettermiddagen. Da anbefales overgang fra linje 23 til linje 72 på Sandmoen.

Endringen for linje 23 trer i kraft 14. oktober. Etter høstferien.
Linje 73 Tempe - Bostad - Klæbu fortsetter som før.

Oppdaterte ruter kommer på AtB.no og i reiseplanleggeren.

Kontaktperson:
Harald Storrønning,
direktør for rutetilbud og infrastruktur, AtB
Tlf.: 473 10 923

Sist oppdatert: 14.10.2019 12:28